Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τους κατέβασαν από την πτήση γιατί… δεν κάθονταν κάτω οι μικρές!

Τους κατέβασαν από την πτήση γιατί… δεν κάθονταν κάτω οι μικρές!Η ισχυρή προσωπικότητα δύο μικρών κοριτσιών αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για γονείς, πλήρωμα και πιλότους.
Πρωτοφανές περιστατικό με απαγόρευση σε επιβάτες αεροπορικής εταιρείας να πετάξουν με το αεροσκάφος στο οποίο είχαν εισιτήρια καταγράφηκε πρόσφατα.

Η οικογένεια Βιό με τα δύο παιδιά της, την 2χρονη Νάταλι και την 3χρονη Σεσίλια, ανέβηκε στο Airbus 320 της JetBlue, στο Προβιντενσιάλες των Τουρκς και Κάικος της Καραϊβικής, με στόχο να επιστρέψει στη Βοστώνη.
Οπως λέει η Κολέτ, μητέρα των παιδιών, τα αγγελούδια της δεν είχαν ακριβώς διάθεση να κάτσουν στη θέση τους για να απογειωθεί το αεροσκάφος. «Τις κρατούσαμε κάτω με όλη μας τη δύναμη και τις ζώνες δεμένες και τους είπα: Ορίστε, τις καθίσαμε κάτω. Μπορούμε να φύγουμε τώρα;».
Οπως φαίνεται όμως, οι πιλότοι δεν είχαν την ίδια γνώμη, σταμάτησαν οριστικά την τροχοδρόμηση στη θέση αναμονής και γύρισαν πίσω στο τέρμιναλ
«Η πτήση 850 είχε επιβάτες που δεν συμμορφώνονταν με τις οδηγίες του προσωπικού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κυβερνήτης επέλεξε να τους απομακρύνει, για την ασφάλεια όλων των επιβατών και τους πληρώματος», αναφέρει σχετικά η εταιρεία.
Η Κολέτ επιμένει ότι «κάναμε ότι μας είπαν, δεν είμασταν προκλητικοί, μεθυσμένοι, οργισμένοι ή φωνακλάδες. Απλώς είχαμε μία δύσκολη στιγμή με τα παιδιά», για να προσθέσεις ότι η επιλογή του πιλότου τους άφησε εγκλωβισμένους στο νησί, αφού δεν υπήρχε άλλη πτήση.
Η ίδια σημειώνει ότι δεν είναι τόσο θέμα εταιρείας όσο γενικά συνολικής αλλαγής της αντιμετώπισης των επιβατών στις πτήσεις τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνει μάλιστα ότι ενώ η Σεσίλια είχε ήδη ηρεμήσει, προσφέρθηκε να πάρει αγκαλιά την Νάταλι, αλλά της το απαγόρευσαν λόγω του ότι ήταν άνω των δύο ετών, έστω και μόνο λίγες μέρες.
Τελικά, η διανυκτέρευση και τα επόμενα εισιτήρια, τους κόστισαν περίπου 1.500 ευρώ επιπλέον…
ΠΗΓΗ: ethnos.gr