Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ψάχνει για σανίδα σωτηρίας ο Λαυρεντιάδης

Ψάχνει για σανίδα σωτηρίας ο Λαυρεντιάδης
Επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Θέλει να επιστρέψει 160 εκατομμύρια ευρώ.

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργήματα, επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, συνοδεία 3 δικηγορών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εξέφρασε την πρόθεση του να επιστρέψει 160 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί σε τρεις λογαριασμούς του στην Ελβετία, κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση.

Στη συνάντηση στο γραφείο του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Ι. Τέντε ήταν παρών και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών
εισαγγελέων, Νίκος Παντελής.

Ο επιχειρηματίας, παρά το γεγονός ότι με δήλωσή του έχει αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών, κάνοντας λόγο για «συνομωσία που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό…» εξέφρασε για μια ακόμη φορά την επιθυμία επιστροφής των χρημάτων αυτών, αξιώνοντας όμως προηγουμένως να αποδεσμευθούν από τους λογαριασμούς του.

Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί και στον κ. Δραγάτση , πριν ολοκληρώσει το πόρισμα του για την υπόθεση, ο οποίος όμως το είχε απορρίψει, προχωρώντας στο αίτημα άσκησης
ποινικής δίωξης.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, απάντησαν στον επιχειρηματία ότι το αίτημά του θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος ώστε τα χρήματα να έρθουν
πίσω στην τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή λογαριασμοί.

Δηλαδή, να αποδεσμευθούν με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Proton Bank και χωρίς φυσικά να μεσολαβήσει με οποιοδήποτε τρόπο εταιρία ή λογαριασμός του επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα πέντε κακουργήματα αφορούν στη χορήγηση επισφαλών δανείων συνολικού ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank, την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ, ενώ ήδη με εισαγγελική διάταξη έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στον Λ. Λαυρεντιάδη, στο στενό του συνεργάτη, Πέτρο Κυριακίδη και σε 4 ακόμα άτομα. 


Πηγή : newsbomb