Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Μπουτάρης: Ξεκινά διάλογος για το Αλλατίνι


Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 5 ώρες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας στηρίζουν με δήλωσή τους τον Γιάννη Μπουτάρη ενώ παίρονυν πρωτοβουλία να ξεκινήσει διάλογος για την τελική πρόταση του δήμου για το Αλλατίνι.,

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνεδρίαση,ανακοίνωσε τα.....
κάτωθι :

1. Προκειμένου να βρεθεί μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση στο χρονίζον θέμα των Μύλων Αλλατίνη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – τους ιδιοκτήτες, το ΤΕΕ, τις ενώσεις πολιτών και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης – για τη διακρίβωση και την διατύπωση της τελικής πρότασης του Δήμου και των ιδιοκτητών. 
Άλλωστε η αξιοποίηση του ακινήτου αυτού εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης και ανάδειξης και των υπολοίπων ακινήτων που παρακμάζουν (Φιξ, ΥΦΑΝΕΤ, Π.Σ. Σταθμός, κτλ), σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Τα παραπάνω θα συντελεστούν με την ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Ο Δήμαρχος με επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ θα ζητήσει τη μεταφορά της ευθύνης αρμοδιότητας του τελικού σχεδίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

3. Η Δημοτική Ομάδα, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» που συνήλθαν σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, για να συζητήσουν το θέμα «Αλλατίνη» δηλώνουν ότι:
Στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τη Διοίκηση του Δήμου στη μεγάλη προσπάθεια που έχουν αναλάβει για να αλλάξει η πόλη προς το καλύτερο, και είναι σίγουρες και σίγουροι ότι θα κάνουν τις αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για τη διαφύλαξη της ενότητας και των προοπτικών της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».