Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ειρηνοδικείο «κούρεψε» τα χρέη ιερέα στη Λάρισα

Σε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του προχώρησε ιερωμένος στη Λάρισα για λογαριασμό του οποίου το Ειρηνοδικείο «κούρεψε» τα χρέη του, τα οποία ανέρχονταν σε 231.480 ευρώ.
Ο αρχιμανδρίτης προσέφυγε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του περίπου 100.000 ευρώ, οφειλές που προέκυψαν από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες. 

Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο. 

Το δικαστήριο όρισε στον ιερέα να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και, τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια. Το σπίτι του ιερέα εξαιρέθηκε από την εκποίηση. 

Πηγή : Newsbeast