Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

To Aphrodisiac στη Eurovision!

To Aphrodisiac στη Eurovision!Το Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου αναδείχθηκε νικητήριο τραγούδι στον ελληνικό τελικό και θα μας εκπροσωπήσει στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2012
Παρουσιαστές του «Ελληνικού Τελικού 2012» ήταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο River West.

Τέσσερα τραγούδια ερμηνευμένα από ισάριθμα καλλιτεχνικά σχήματα διαγωνίστηκαν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής., όπως αναφέρει το real.gr
Νικητήριο τραγούδι από το ελληνικό κοινό αναδείχθηκε το «Aphrodisiac» σε μουσική Δημήτρη Στάσσου, στίχους: Mikaela Stenstrom, Dajana Loof και ερμηνεία της Ελευθερίας Ελευθερίου.
Τη βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους αρκετοί καλεσμένοι, οι οποίοι και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους. Τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό ανέβηκαν στη σκηνή του εθνικού τελικού μας και παρουσίασαν τις συμμετοχές τους. Επρόκειτο για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία. Δυναμικό παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Χρήστος Π.
Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε έπειτα από τον συμψηφισμό των βαθμών της κριτικής επιτροπής με την ψηφοφορία του televoting, σε ποσοστό 50% έκαστος.