Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Δύο χρόνια ζωής δίνουν οι γιατροί στον Ερντογάν

Δύο χρόνια ζωής δίνουν στον Ερντογάν οι πληροφοριοδότες της Stratfor στην Τουρκία που επικαλούνται τις μαρτυρίες των γιατρών του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Ερνογάν πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και οι γιατροί του είναι απαισιόδοξοι ως προς την εξέλιξη της ασθένειας του.
Ως πληροφοριοδότης της Stratfor εμφανίζεται ένας σύμβουλος του Ερντογάν ο οποίος επικαλείται τις μαρτυρίες των γιατρών του πρωθυπουργού οι οποίοι τον εγχείρησαν στις 26 Νοεμβρίου του 2011.
Οι γιατροί του αφαίρεσαν 20 εκατοστά του παχέος εντέρου, αλλά διαπίστωσαν βλάβες που εκτείνονται σε τουλάχιστον ενάμιση μέτρο του εντέρου του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον Τούρκο πληροφοριοδότη, οι γιατροί δίνουν "δύο χρόνια ακόμα ζωή στον Ερνογάν" καθώς φέρονται να γνωρίζουν τα αποτελέσματα του γενικότερου ελέγχου και της βιοψίας που έγιναν στον πρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης.
Η αβεβαιότητα της υγείας του Ερντογάν δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι παράγων σταθερότητας στην χώρα, ενώ δεν φαίνεται να είναι σε θέση οι πιθανοί διαδοχοι του στο κόμμα του, ο Γκιούλ και ο Νταβούτογλου, να εγγυηθούν το ίδιο.