Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βάσω: Η κυβέρνηση του Γιώργου έκανε εγκλήματα!

Η Βάσω δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ -ιστορικό, μάλιστα- που από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου χτύπαγε τις καμπάνες της … Ιεριχούς μήπως και ξυπνήσει!

Έτσι, όταν σήμερα λέει ότι «έγιναν εγκλήματα, η κυβέρνηση μιλούσε για διψήφιο έλλειμμα και ανακοίνωνε opengov», απλώς περιγράφει με πίκρα την «παιδική χαρά» που έστειλε τη χώρα στο βάθος του γκρεμού από το χείλος που την είχε αφήσει ο Κώστας Καραμανλής…
«Η κυβέρνση του Γιώργου Παπανδρέου δε θέλησε, για αρκετούς μήνες, να δει την πραγματικότητα», επισημαίνει στη Realnews.
«Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την εξάρτηση απ’ τα δάνεια της τρόικας αν είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση. Ζητούσα να ληφθούν μέτρα απ’ το Νοέμβριο 2011 και να αναβληθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά δεν με άκουγε κανείς».

Και η συγνώμη του Βαγγέλη Βενιζέλου;
«Είναι μια αρχή ότι ζήτησε συγνώμη απ’ τους πολίτες», υπογραμμίζει. «Ο Βενιζέλος είναι ικανό στέλεχος, αλλά έχει μιά πάρα πολύ δύσκολη δουλειά».

Το σημειώνει διότι θεωρεί ότι ανέλαβε υπουργός Οικονομικών τη στιγμή που δεν γινόταν να κερδηθεί τίποτα πλέον. Η γνώμη της είναι ότι όλα παίχτηκαν και χάθηκαν στο πρώτο Μνημόνιο, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έκανε καμιά διαπραγμάτευση.
«Έχω πει στον Βενιζέλο ότι μετά τον Ιούνιο έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση, αλλά ήταν σε λάθος πλαίσιο», δηλώνει χαρακτηριστικά!