Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

O IE 6 πεθαίνει..

Το IE6 countdown πρόκειται για ένα από τα πολλά site, τα οποία έχουν ξεφυτρώσει τον τελευταίο καιρό, που ασχολείται με την καταγραφή του οριστικού «θανάτου» ή έστω της αμελητέας χρήσης του IE6.Μια φορά κι έναν καιρό, o IE 6 ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers που κυκλοφορούσε και ήταν η εποχή που η Microsoft κατείχε το επιβλητικό ποσοστό 95% του μεριδίου αγοράς των browser. Εκείνες τις ημέρες, ο IE 6 αποτελούσε στην πραγματικότητα το σημείο αναφοράς με το οποίο τα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης συχνά συγκρινόντουσαν και εντοπίζονταν ποιες είναι οι ελλείψεις τους.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε λειτούργησε σαν μέλι και προσέλκυσε τους χρήστες σαν μέλισσες, όπου άρχισαν να τον χρησιμοποιούν, και μερικοί εξακολουθούν ακόμα και σήμερα, όσο περίεργο και αν αυτό ακούγεται. Ακόμα και τώρα που μπαίνουμε στην εποχή του HTML 5, αυτό το πρόγραμμα περιήγησης εξακολουθεί να κατέχει το δικό της μερίδιο στην αγορά.

Ωστόσο, αυτό δεν σταματά πολλές web-based εταιρείες να σταματήσουν την υποστήριξή τους για IE 6 καθώς αισθάνονται ότι παρεμποδίζεται η πρόοδός τους στο να παρέχουν μια πιο πλούσια εμπειρία UI στους χρήστες τους. Παρά την απαίσια ασφάλεια που προσφέρει, αυτό το πρόγραμμα περιήγησης εξακολουθεί και έχει οπαδούς του.

Η φαινομενική πίστη στον IE 6 είναι πιθανό να οφείλεται στην εξοικείωση των χρηστών με το πρόγραμμα, καθώς και στο ότι σε πολλές εταιρείες ή δημόσιες υπηρεσίες δεν φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιούν. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη των ιστοσελίδων δεν ανακόπτεται, ωστόσο κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τους προγραμματιστές που πρέπει να μεριμνούν ώστε οι ιστοσελίδες τους να υποστηρίζονται και από τον IE6...

Πηγή: proho.gr