Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δείτε το πριν και το μετά φωτογραφιών από stars που έχουν επεξεργαστεί



Το ξέρετε καλά. Οι φωτογραφίες που βλέπουμε στα περιοδικά έχουν υποστεί επεξεργασία. Άλλες φορές λίγη και άλλες τόσο πολύ που οι stars θα έπρεπε να γιορτάζουν της... μεταμορφώσεως.
Μην "τσιμπάτε". Ατέλειωτα πόδια, κανένα ίχνος κυτταρίτιδας, ακμής, πανάδων δεν είναι παρά επεξεργασία από τον... άγιο photoshop και λοιπών παρόμοιων προγραμμάτων.
Δύο ειδικοί των κομπιούτερ πήραν φωτογραφίες από stars που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και δείχνουν την επεξεργασία που έχουν υποστεί με σκοπό να προστατευτούν όσοι προσπαθούν να αγγίξουν την τέλεια εμφάνιση με λάθος και τραβηγμένους τρόπους.

  "Υπερβολικά αδύνατα και αψεγάδιαστα μοντέλα χωρίς ούτε ένα ψεγάδι μας βομβαρδίζουν μέσα από περιοδικά και διαφημίσεις", δήλωσε στην Daily Mail ο καθηγητής Hany Farid.

  "Η πανταχού παρουσία αυτών των μη ρεαλιστικών και άκρως εξιδανικευμένων εικόνων συνδέονται άμεσα με τη νευρική ανορεξία και την ανασφάλεια που έχουν για την εξωτερική τους εμφάνιση άνδρες και γυναίκες", προσέθεσε.

  Μέσω ειδικού προγράμματος οι ειδικοί δείχνουν την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες.
Στις εικόνες που δημοσίευσαν βλέπουμε από γεωμετρικές αλλαγές σε διάφορα σημεία του σώματος μέχρι και χρωματικές μετατροπές.