Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγετός σε όλη την Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγετός σε όλη την ΕλλάδαΣτα λευκά έχει ντυθεί η Πάρνηθα και η Πεντέλη όπου το κρύο είναι τσουχτερό και έτσι πολλοί βρήκαν ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν χιονάνθρωπο!

Το μεσημέρι της Τετάρτης έκλεισε λόγω της χιονόπτωσης η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς Πάρνηθα. Κλειστός είναι επίσης, ο δρόμος στον Υμηττό προς Καλοπούλα και η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το Τατόι προς Αγ.Μερκούριο, Κατσιμίδι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Πάντως από Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένουμε κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Eν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύτηκε το πρωί της Τετάρτης ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.
Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα
Εκτός από την Αττική κακοκαιρία είχαμε σε όλη την Ελλάδα.
Στη Φλώρινα το στρώσε για τα καλά. Στα Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και στην  Κρήτη στα Ανώγεια οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες κυρίως λόγω παγετού.
Επίσης σε πολλές περιοχές χιονίζει από το πρωί της Τετάρτης όπως στη Στενή Ευβοίας ..
Χωρίς αλυσίδες δεν πρέπει να ξεκινήσει κανείς που θα κινηθεί κυρίως σε περιφερειακούς δρόμους της Δυτικής , Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Διακοπές κυκλοφορίας είχαμε μόνο σε Ορεστιάδα και Ροδόπη αλλά για προληπτικούς λόγους.
Αναλυτικά οι θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή
Στην Αθήνα η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα κυμανθεί από 1 έως 9
Στην Θεσσαλονίκη από -2ο έως 7ο
Στην Κρήτη από 8ο έως 10ο
Στην Λάρισα από 0  έως 5ο
Στην Καστοριά από -3ο έως 1ο
Στην Φλώρινα από -2ο έως 1ο
ΠΗΓΗ: star.gr