Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας


Εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας
Πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκε την Τρίτη από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε έρευνα που έγινε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας μετά από πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, με καταγωγή κυρίως από βαλκανικές χώρες, προσέγγιζαν πελάτες με τους οποίους στη συνέχεια μετέβαιναν σε διάφορα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο , συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, αλβανικής καταγωγής, καθώς και τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σαν σερβιτόροι. Συγκατηγορούμενοι είναι και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και τέσσερις ακόμη αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των μελών του κυκλώματος αφορά κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Επιπρόσθετα υποβλήθηκαν εκθέσεις αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε βάρος 15 αλλοδαπών γυναικών, εκ των οποίων οι πέντε ήταν ανήλικες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr