Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Καβγαδίστε σωστά! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!


Ένας καβγάς μπορεί να είναι εποικοδομητικός όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο 

. Διαφορετικά, απλά θα χάσετε τον χρόνο σας, θα τεντώσετε τα νεύρα σας και μπορεί να έχετε και απώλειες στο σερβίτσιο της μαμάς... Για αυτό ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:





Ο λόγος για τον οποίο μαλώνετε, να είναι συγκεκριμένος. Μην θυμηθείτε ξαφνικά όλα αυτά που σας έχουν πειράξει τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν οδηγεί πουθενά, δεν θα σας πάρει σοβαρά και... οι άντρες μπορούν να κάνουν ένα πράγμα τη φορά. Αυτό μην το ξεχνάτε.


Μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και λέξεις γιατί θα ρίξετε την κουβέντα-καβγά σε επίπεδο που δεν θέλετε. Θυμηθείτε: όταν σταματήσει ο σεβασμός σε ένα ζευγάρι, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.


Όταν μαλώνετε να μην κάνετε παράλληλα κάτι άλλο. Σταματήστε από το μαγείρεμα, βγείτε από το facebook, κλείστε την τηλεόραση. Ο καβγάς συνεπάγεται ένα άλυτο ζήτημα που σημαίνει ότι πρέπει να του δώσετε την πρέπουσα σημασία.


Μην ανεβάζετε περισσότερο τους τόνους από όσο χρειάζεται. Δεν είναι κουφός. Πάρτε βαθιές αναπνοές και δώστε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας πριν ξεστομίσετε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα. Μείνετε συγκεντρωμένες στο λόγο!


Αφήστε τον να μιλήσει. Αφενός μπορεί να ακούσετε κάτι που δεν είχατε σκεφτεί, αφετέρου μπορεί να εκτεθεί περισσότερο και να καταλάβει ότι τελικά έκανε λάθος... από μόνος του. Επίσης κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Και λίγο διαλεκτική δεν βλάπτει.


Σε περίπτωση που από την δυνατή σας κουβέντα (ευγενικά ο καβγάς), καταλάβετε ότι έχετε κάνει λάθος, δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε. Το να παλεύουμε με τον εγωισμό μας, θα μας κάνει μόνο πιο σοφούς και ώριμους ανθρώπους. Ζητήστε συγγνώμη ή στην περίπτωση που απλά δεν συνεννοείστε, κάντε πίσω και αφήστε το για την ώρα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.




tromaktiko