Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ήταν ο Νίξον ομοφυλόφιλος;

 Ήταν ο Νίξον ομοφυλόφιλος;Θα περίμενε κάνεις πως το Γουοτεργκέιτ, θα ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην καριέρα του Ρίτσαρντ Νίξον. Κι όμως… Σύμφωνα με το βιβλίο που γράφει ο πρώην ανταποκριτής του Λευκού Οίκου, Ντον Φούλσομ, ο Νίξον όχι μόνο χτυπούσε τη γυναίκα του, όχι μόνο ήταν μέθυσος και ομοφοβικός αλλά και ομοφυλόφιλος. Στο βιβλίο με τίτλο «τα πιο σκοτεινά μυστικά του Νίξον», αποκαλύπτεται πως ο Νίξον ενδέχεται να είχε ερωτική σχέση με τον καλύτερο φίλο και έμπιστό του, Τσαρλς «Μπεμπε» Ρεμπόζο, έναν Αμερικανο-κουβανέζο έμπορο από τη Φλόριντα, ο οποίος φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη μαφία του Μαϊάμι.

Ο Φούλσομ επικαλείται έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και μαρτυρίες ακόμη και από πράκτορες του FBI για να ρίξει φως στις υποψίες ανθρώπων μέσα από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους οποίους ο Νίξον και ο Ρεμπόζο ήταν κάτι περισσότερο από κολλητοί φίλοι.

Υποστηρίζει ότι ο γάμος του Νίξον με την Πατ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. Το προεδρικό ζεύγος είχε χωριστές κρεβατοκάμαρες στο Λευκό Οίκο, ενώ δεν έμεναν καν στο ίδιο σπίτι όταν έκαναν τις διακοπές τους στο Μαϊάμι. Αντίθετα, ο Ρεμπόζο έμενε σε σπίτι που βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε εκείνο του Νίξον.

Ο συγγραφέας επικαλείται επίσης μαρτυρία ενός δημοσιογράφου του «Time», ο οποίος σε δείπνο στην Ουάσινγκτον είδε τους Νίξον και Ρεμπόζο να κρατιούνται χέρι χέρι κάτω από το τραπέζι. Το βιβλίο του Ντον Φουλσομ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2012.