Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Ένα καλάθι για την Ελλάδα

Ένα καλάθι για την Ελλάδα
Ένα καλάθι με ελληνικά προϊόντα έκανε δώρο στους υπαλλήλους της για τις γιορτές η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας, σε μια συμβολική προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομία της χώρας μας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος», το πακέτο που δόθηκε σε καθέναν από τους 1.600 υπαλλήλους της τράπεζας περιλαμβάνει αμπελόφυλλα, μηλόξιδο, ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, ψωμί, μήλα, καθώς και ένα βιβλίο το οποίο έχει θέμα την ελληνική μυθολογία και τους θρύλους της χώρας μας. Το κόστος κάθε καλαθιού, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τράπεζας, ανέρχεται στα 65 ευρώ.

Το συγκεκριμένο δώρο δεν δόθηκε ως αμοιβή για τις παραπάνω ώρες που δούλεψαν οι υπάλληλοι της τράπεζας τους τελευταίους μήνες προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης. Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας κάνει συχνά δώρο ένα πακέτο με προϊόντα κάποιας συγκεκριμένης χώρας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζομένους της να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες.

Η Τράπεζα της Ολλανδίας αναφέρει σε σχετική επιστολή ότι η χώρα το 2011 βρισκόταν στην επικαιρότητα και ότι δράττεται της ευκαιρίας για να προβάλει την Ελλάδα και όχι την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στην επιστολή που συνέταξαν τα στελέχη της τράπεζας για να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη κίνηση αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στη φυσική ομορφιά, στις παραδόσεις και τις διατροφικές συνήθειες της χώρας μας.