Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

H άγνωστη ζωή του «Ομορφάντρα»

Φτιάχνει χοτ ντογκ και βάζει μέσα «τον πατέρα του και τη μάνα του». Βάζει γκολ στην πείνα και οι ατάκες του κάνουν θραύση στις παρέες. Ακόμη και αθλητική εφημερίδα κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με τον τίτλο «Ομορφάααντρα μου»! Ο τύπος πίσω από τον πάγκο που έκλεψε καρδιές στη διαφήμιση της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τις χιουμοριστικές ατάκες του, είναι ο ηθοποιός Μανώλης Μαυρομματάκης, ένας εξαίρετος και βραβευμένος καλλιτέχνης με λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, στρέφεται σε διαφημίσεις, μιας και οι δουλειές στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά είναι περιορισμένες. Ο ηθοποιός έχει κάνει σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα και το κοινό τον έχει αγαπήσει για τις υποκριτικές ικανότητές του σύμφωνα με την Espresso. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις ταινίες: «Μαριονέτα» (2007), «Uranya» (2006), «Το όνειρο του σκύλου» (2005), «Quo vadis» (2004), «Μπραζιλέρο» (2001), «Ενας λαμπερός ήλιος» (2000), «Η γωνία του Παραδείσου» (1998), «Πριν το τέλος του κόσμου» (1996), «Ελεύθερη κατάδυση» (1995), «Λευτέρης Δημακόπουλος» (1993), ενώ στο θέατρο έπαιξε στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Ακόμα, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλου στον «Κόκκινο Κύκλο».