Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

SOS για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το «φάντασμα» του λουκέτου και της πλήρους κατάρρευσης, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, απειλεί το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρύτανης Γ. Παναγιωτάκης.
Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος «ερημοποίησης» των εργαστηρίων Ιατρικής, του Χημικού και του Φαρμακευτικού, καθώς δεν θα υπάρχουν αναλώσιμα για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μετατραπούν από εργαστήρια σε... αίθουσες παρατήρησης.

Σύμφωνα πάντα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου ακόμα και ως προς την προμήθεια τόσο γραφικής ύλης όσο και για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος σε καύσιμα για θέρμανση αλλά και για την κίνηση υπηρεσιακών οχημάτων.


Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι επίσης έτοιμο να καταρρεύσει, λόγω της υποχρηματοδότησης, του μη διορισμού ακόμη και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, της μη αναπλήρωσης διοικητικών ή εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται. Αν προστεθεί σε αυτά ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι πιστώσεις για τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος, η κατάσταση καθίσταται «εκρηκτική».